juul-bio

Opleiding

Als Julia vier jaar is, begint ze met het volgen van danslessen, eerst klassiek ballet en later ook streetdance. Op zesjarige leeftijd gaat ze naar de Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam en krijgt ze privézangles. Vanaf haar achtste volgt ze pianoles en op haar negende begint ze aan de vooropleiding dans aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Momenteel zit Julia in het vierde leerjaar van de Havo voor Muziek en Dans, richting Zang, een vooropleiding van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Daarnaast volgt ze de LOT (Landelijke Oriëntatie Theaterscholen) van Rabarber en zit ze in de talentklas van het Theater Hofplein.
Ook volgt Julia piano- en gitaarlessen.

Theater

Op zesjarige leeftijd doet Julia auditie voor The Sound of Music, waarin ze de rol krijgt van de kleine Gretl von Trapp. Bovendien wordt ze uitgekozen als de Gretl die de première mag spelen. Tijdens de twee verlengingen die volgen, speelt Julia opnieuw mee, maar dan in de rol van de bijdehante Brigitta von Trapp. En ook deze keren speelt ze de premièrevoorstelling. Na The Sound of Music gaat Julia door naar de Mary Poppins School, waar ze de dansjes en liedjes uit de musical krijgt aangeleerd. Uiteindelijk wordt ze uitgekozen om de rol van Jane Banks te spelen. Als Julia elf jaar is, wordt ze, na een auditie op de Codarts, uitgekozen als één van de elf leerlingen die mogen dansen in de Opera Platée van de Nationale Reisopera. Eveneens wordt ze gecast als de Kleine Fiona in de musical Shrek. Een jaar later gaat ze met Kinderen voor Kinderen op tournee langs diverse theaters met het Kinderen voor Kinderen Songfestival. In 2015 speelt Julia mee in de pilot van de voorstelling Yakanuko – Vecht voor je dromen, een voorstelling gebaseerd op Curt Fortin’s boek; Yakanuko. Een jaar later gaat de show op tour langs diverse Nederlandse theaters.

Televisie & film

In 2012 komt Julia bij het VARA Kinderen voor Kinderen-koor en krijgt ze het sololied ‘Gadgetfreak’. Een jaar later neemt Julia samen met haar zus Sarah deel aan het AVRO Junior Songfestival, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer ‘Live Life’ worden ze derde van Nederland. In 2014 is Julia in de bioscoop te zien in de familiefilm Heksen Bestaan Niet, in de rol van Tessa. Daarnaast is ze te zien in een aantal commercials (Albert Heijn, Mona, Remia, NIX18) en speelt ze samen met Sarah in de videoclip voor de single ‘Geen Zin’ van Femke Meines.

Dit jaar speelt Julia de rol van Lieve in de serie De Mannentester (KPN) en Jozefien in de serie Suspects (Videoland).

 

Muziek

Een half jaar na het Junior Songfestival avontuur brengen Sarah & Julia hun eerste single uit. De uptempo song Celebrate we’re young belandde op de eerste plaats in de Kids Top 20, evenals de opvolger Gold (2014). Begin 2015 scoren de zussen hun derde nummer-1-hit met de single Ik Ben Ik, Jij Bent Jij, wat eveneens de titelsong is van de bioscoopfilm Jack Bestelt een Broertje. Op 9 mei van datzelfde jaar komt Something Wonderful uit – die maar liefst 10 weken op nummer 1 in de Kids Top 20 staat! In september 2015 brengen ze in samenwerking met het tijdschrift Tina de single Here Come the Girls uit – die bij binnenkomst direct op nummer 1 in de Kids Top 20 terecht komt! Op 18 maart 2016 brengen Sarah & Julia hun zesde single Dance Like Nobody’s Watching uit.
Een jaar later wordt de single Hoofd in de Wolken uitgebracht.

Voice-acting

Julia is sinds 2012 actief als stemactrice, zo kun je haar stem onder meer horen in de (animatie)films Zarafa, Barbie’s Rock ’n Royals, TrollsDe Smurfen En Het Verloren Dorp en Bibi & Tina films.

Awards

In 2016 zijn Sarah & Julia de allereerste die een Nederlandse Radio Disney Music Award winnen – ook wel bekend als een ARDY.
Ze zijn in dat jaar ook genomineerd voor de Zapplive Award voor Beste Live Performance en weten een plaats bij de laatste drie te bemachtigen.

 

Julia’s CV

 

Headshot: © Kraaii