saar-bioOpleiding

Als Sarah vijf jaar is, start ze met klassiek ballet op Het Balletcentrum in Bleiswijk en een jaar later gaat ze naar de Jeugdtheaterschool Hofplein te Rotterdam. Vanaf haar negende krijgt ze privézangles en maakt ze een begin met danslessen bij Lucia Marthas. Op haar tiende begint ze aan de vooropleiding dans aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en twee jaar later wordt ze aangenomen voor de dansklas van het Gerrit van der Veen College in Amsterdam (verbonden aan Dansacademie Lucia Marthas). Na 3 jaar gaat zij naar de Theaterhavo/vwo van Hofplein Rotterdam waar ze in 2016 afstudeert.
In 2015 volgt ze de  Landelijke Oriëntatiecursus Toneelscholen aan de Rabarber Theaterschool in Den Haag. Sinds 2015 volgt Sarah de vooropleiding muziektheater aan de Codarts en krijgt ze gitaarles.
Momenteel doet ze het Tussenjaar van Rabarber in Den Haag en volgt en volgt ze wekelijks lessen van De Toneelmeester.

Theater

Als Sarah acht jaar is, doet ze auditie bij Stage Entertainment en wordt ze aangenomen voor de rol van klasgenoot Cootje in de musical Ciske de Rat. De musical wordt wegens succes verlengd en ze wordt gepromoveerd naar de meisjeshoofdrol Betje, het vriendinnetje van Ciske. Vervolgens speelt ze op elfjarige leeftijd de rol van Jane Banks in de hoofdcast van de musical Mary Poppins, en op haar dertiende heeft ze haar eerste hoofdrol te pakken: Lila in de musical Droomvlucht. In het daaropvolgende seizoen wordt ze gecast als de jonge Rachel van Gaalen in de musical Hij Gelooft In Mij. In 2015 speelt Sarah mee in de pilot van de voorstelling Yakanuko – Vecht voor je dromen, een voorstelling gebaseerd op Curt Fortin’s boek; Yakanuko. Een jaar later gaat de show op tour langs diverse Nederlandse theaters.

Televisie & film

In 2008 en 2009 is Sarah lid van het Kinderen voor Kinderen-koor. In het tweede jaar krijgt ze de solo ‘Lachen is Gezond’, tevens het titelnummer van de cd. Het jaar daarop wordt ze gevraagd als co-presentatrice van Kinderen voor Kinderen 31. In 2012 danst ze in de act van Femke Meines bij het AVRO Junior Songfestival en het internationale Junior Eurovisie Songfestival. In 2013 is Sarah te zien in een tv-commercial voor Mona, en speelt ze een sleutelrol in de videoclip voor de single Mind Is Blown van de jongensgroep MainStreet. In datzelfde jaar neemt Sarah samen met haar zus Julia deel aan het AVRO Junior Songfestival, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer ‘Live Life’ worden ze derde van Nederland.
Een jaar later is ze samen met Julia te zien als pester in de videoclip voor de single Geen Zin van Femke Meines. Van eind 2015 tot en met februari 2016 is Sarah als Loes de Gasse te zien in de NCRV-jeugdserie Spangas.
Eind 2016 is Sarah in international Disney Channel serie The Lodge te zien, waarin Sarah de rol van Lori speelt. Deze serie is vanaf 5 maart 2017 ook in Nederland te zien.

Muziek

Een half jaar na het Junior Songfestival avontuur brengen Sarah & Julia hun eerste single uit. De uptempo song Celebrate we’re young belandde op de eerste plaats in de Kids Top 20, evenals de opvolger Gold (2014). Begin 2015 scoren de zussen hun derde nummer-1-hit met de single Ik Ben Ik, Jij Bent Jij, wat eveneens de titelsong is van de bioscoopfilm Jack Bestelt een Broertje. Op 9 mei van datzelfde jaar komt Something Wonderful uit – die maar liefst 10 weken op nummer 1 in de Kids Top 20 heeft gestaan! In september 2015 hebben ze in samenwerking met het tijdschrift Tina de single Here Come the Girls uitgebracht – die bij binnenkomst direct op nummer 1 in de Kids Top 20 terecht kwam! Op 18 maart 2016 brengen Sarah & Julia hun zesde single Dance Like Nobody’s Watching uit.
Een jaar later wordt de single Hoofd in de Wolken uitgebracht.

Voice-acting

Sinds 2012 is Sarah actief als stemactrice voor onder ander Nickelodeon en Disney. Haar stem is onder meer te horen in Winx Club (Macy/Lemmy), Binny and the Ghost (Luca), Zoey 101 (Dana/Rebecca), Bibi & Tina (Bibi), Best Friends Whenever (Shelby), Antboy en de wraak van de rode furie (Maria), in de nieuwe Netflix serie Home: Avonturen met Tip & Oh (Tip). En Sarah heeft de stem ingesproken van haar eigen personage (Lori) in The Lodge.

Awards

In 2016 zijn Sarah & Julia de allereerste die een Nederlandse Radio Disney Music Award winnen – ook wel bekend als een ARDY.
Ze zijn in dat jaar ook genomineerd voor de Zapplive Award voor Beste Live Performance en weten een plaats bij de laatste drie te bemachtigen.

 

Klik hier voor Sarah’s CV

 

Headshot: © Kraaii